Verslag van Oudesluis/Kaagvogels JO-17 – Kleine Sluis JO17-1

Oudesluis JO17-1 – Kleine Sluis JO17-1

Eindelijk mochten we weer! Na wat trainingen (van onze nieuwe trainer Marcel de Jong) en een oefenwedstrijd moesten we meteen de topper tegen de buren uit Anna Paulowna spelen, deze keer het eerste team van onze leeftijdsgenoten. Dat komt doordat we een klasse omhoog zijn gegaan. We moeten nu echt alles geven en kunnen de kantjes er niet meer van af lopen. Doordat de poule erg zwaar is, hebben we onze tactiek daarop aangepast, 4-5-1. Een verdedigende opstelling, maar dat is ook nodig. Lekker compact voetballen en samen alles geven wat er in zit. Na een lekkere stevige warming-up konden we beginnen. Kleine Sluis speelde erg aanvallend, maar met onze tactiek waren we daar op voorbereid. Ze kwamen er nauwelijks doorheen, maar wij creëerden eigenlijk helemaal niets. Het verdedigen kostte erg veel energie en daardoor hadden we aanvallend niks in te brengen. We speelden te snel de lange bal, waardoor het aansluiten naar de eenzame spits te veel vergde van ons. Naar mate de eerste helft vorderde werden de ruimtes al wat groter tussen de linies, waardoor het combineren aan de kant van Kleine Sluis al wat beter ging. Kleine Sluis kreeg een (onnodige) vrije trap aan de rand van de 16 en die werd netjes binnengekruld. We gingen rusten met een 0-1 achterstand, maar het ging echt niet slecht. Het harde werken leverde dan ook complimenten op in de kleedkamer. Na wat korte tips, vooral op aanvallend gebied, gingen we weer het veld op. De tweede helft begonnen we wat minder, Kleine Sluis combineerde (te) makkelijk en dat leverde ook kansen op, waarvan eentje van een aardige afstand goed werd binnengeschoten, 0-2. Toch bleven we strijden. Soms over het randje (wederzijds). Luca werd 10 minuten weggestuurd wegens natrappen en later ook een tegenstander wegens commentaar op de scheidsrechter. Na het wegsturen van Luca, deelden we wel wat speldenprikjes uit voor het doel van Kleine Sluis, zonder resultaat. We bleven erg goed verdedigen en Kleine Sluis liep dus stuk op de defensie. Complimenten! Het bleef bij 0-2. Ondanks het verlies kunnen we tevreden terug kijken op deze wedstrijd. Het harde werken  gaat ons nog echt wel punten opleveren! Kleine Sluis was individueel beter, maar wij hebben geknokt voor wat we waard zijn! In het nieuwe systeem ging het op verdedigend gebied goed, maar op aanvallend gebied moet nog wel wat getraind worden, dat gaat goed komen!

Luuk Groot