nieuws

Sluitingsdag

Op zondag 26 mei spelen alle teams van Oudesluis hun laatste wedstrijd.

Op deze zondag sluiten we het seizoen ook af. Extra op deze zondag is waar schijt de koe. Met als hoofdprijs een geld bedrag wat op kan lopen tot €500. Er zijn nog kavels te koop voor €2 per stuk!! De kavels zijn te koop bij John de boer.

'S middags is er een bbq om de buikjes te vullen. De kosten voor deze middag zijn €25 (16-20 uur) Lekker onder het genot van een hapje en een drankje het seizoen evalueren.

Ben je aanwezig deze middag, wil je het dan even laten weten, aan de John de Boer, dit ivm de inkopen van het vlees.

Groet vv Oudesluis

Zap 5      - Oudesluis 2             4-0

 

Welkom op het feest van de gemiste kansen. Maar daarover later meer.

Het was weer een heel gedoe om genoeg mensen bij elkaar te schrapen. Wil, bij deze een compliment dat je dat elke keer voor elkaar krijgt. 30 mensen in de app en weinig reacties om op zondag een balletje te trappen. Wel veel positieve reacties  op het zuipfestijn na afloop van de laatste speeldag. Bijzonder.

Maar goed, uiteindelijk met veel kunst en vliegwerk hadden we 12 man voor de eerste helft en 11 voor de 2e helft. De sfeer was er niet minder om. Afgesproken om lekker te gaan voetballen en vooral te genieten. Het voordeel van weinig mensen is dat je noodgedwongen mensen op andere plaatsen moet zetten en dan kom je erachter dat die het daar verrassend goed doen. Altijd handig om te weten met het oog op komend seizoen.

De wedstrijd liep gelijkwaardig op. We kregen de ruimte om lekker te voetballen en deden dat dan ook. De lange ballen bleven achterwege en zo kwamen we een aantal keren bij het vijandelijke doel.

Helaas kwamen we toch met 1-0 achter. De rechtsbuiten van ZAP was van de buitencategorie en razendsnel. Een splijtende pass door het midden velde het vonnis. Onze verdediging werd eruit gelopen en Wout was kansloos. De 2-0 was eigenlijk een kopie van de 1-0. Je zou zeggen dat je dan wat geleerd moet hebben maar niet dus. Daarna begon eigenlijk het feest van de gemiste kansen. We kregen een paar dotjes maar ze waren niet aan ons besteed. Door onoplettendheid bij een rebound ging zelfs de 3-0 erin. Rust. Scorebordjournalistiek want we hadden echt wel een goal verdiend. In de rust afgesproken dat we moesten proberen te blijven voetballen zoals in de 1e helft.

Dat deden we ook en op wederom een misverstand in de verdediging 4-0 na waren we voetballend iets beter. De rechtsbuiten van ZAP stond wissel en de angel was er dus uit. De kansen voor OS2 waren talrijk maar de afronding dramatisch en als we al wel een keer op doel schoten stond de keeper een goal in de weg.

Misschien wel terecht verloren maar wel lekker bezig geweest. Komende zondag de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat is wel een wedstrijd met winstkansen. Uit hebben we nipt met 2-1 verloren dus liggen er kansen hoop ik. Ik hoop ook op veel toezeggingen in de app voor het voetbalgedeelte. Tot dan.

Oudesluis 1    -Petten 1            1 - 1           12-05-2019

 

Afgelopen zondag moest Oudesluis aantrede tegen Petten

Een tegenstander die onder ons staat met 3 punten verschil

De heen wedstrijd was een kansloze wedstrijd die met 8 - 1 werd verloren

Vandaag moesten we aantrede met een gewijzigd team omdat er

een aantal met de autocross moesten meedoen

Met Bob terug in de basis na een lange vakantie kwam Oudesluis goed uit 

de start blokken

Er werden kwamen  wat kleine kansjes maar die werden niet benut 

Nadat Steve eerst een grote kans had gemist maakte hij in de 37 min 

wel het eerste doelpunt .1 - 0 ruststand  en dat was op dat moment 

wel een terechte stand 

De 2de helft was wat rommelig en er was veel irritatie omdat de scheidsrechter

zijn stempel op de wedstrijd ging drukken met wel heel aparte beslissingen

Waar hij eigenlijk moest fluiten voor een overtreding op Luuk liet hij

gewoon doorspelen en uit die aanval kwam de gelijkmaker

Daarna werd de wedstrijd wat  rommeliger en waren er veel overtredingen van 

beide kanten

Zo kwam er een eindstand van 1 - 1 wat eigenlijk wel een terechte uitslag was 

complimenten voor de inzet en strijdlust en met de instelling kunnen er nog 6 punten

gepakt worden

 

 

 

gr trainer

Oudesluis 2 – Schagen 3                2 - 9

 

Na 2 overwinningen op rui wachtte nu het hoger geplaatste Schagen. Een zeer goed voetballend team met allemaal oud eerste voetballers. Het euvel van dit team is dat ze met een zeer wisselende samenstelling voetballen. Net als wij eigenlijk. Wij hadden natuurlijk weer het geluk dat ze tegen ons alle goede voetballers hadden meegenomen. Het was dus vanaf minuut 1 eenrichting. Die gasten lieten het balletje lekker lopen, vonden elkaar blindelings en wij waren aan het rennen. En als we dan al een keer de bal hadden waren we hem gelijk weer kwijt. Kortom: kansloze missie.

De 1-0 en 2-0 waren ook nog eens wereldgoals en dan weet je het wel. Dat we met rust met 4-0 achter stonden was ook niet vreemd. In de rust probeerden we nog iets te vinden om een ommekeer te bedenken maar we kwamen niet ver.

De 2e helft begonnen we wel beter dan de 1e. Misschien ook wel omdat Schagen het wel geloofde. We kregen een paar goede mogelijkheden en uit 1 van deze schoot Frank de 1-4 binnen. Het was echt jammer dat we daarna niet koelbloedig genoeg voor de goal waren anders had er wat meer in gezeten. En zoals een ongeschreven voetbalwet zegt: Als je hem zelf niet maakt doet de tegenstander dit wel. En zo geschiedde. Daarna was het gebeurd. De 2e goal van onze zijde was een goed uitgevoerde counter met Frank op snelheid die de bal keurig op Paul breed gaf.

Eindstand 2-9. Pfff. Volgende week komt de koploper langs. Gaat ook weer een lastig potje worden. Tot dan.

 

ZDH 1    -Oudesluis 1           6 - 1                                  05-05-2019

 

Afgelopen zondag moest Oudesluis naar Texel voor de wedstrijd tegen ZDH

Nadat we 2 weken niet hadden gevoetbald was het even afwachten hoe

deze wedstrijd zou verlopen 

We hadden ieder geval nog 2 dingen waar voor we zouden spelen

De eerste was om een plek te stijgen op de ranglijst en de 2de was een 

bonus die verdient kan worden als we 12 punten zouden halen in de 

laatste wedstrijden We hebben er 3 dus dat zou verdubbeld kunnen worden

We begonnen wel goed aan de wedstrijd met leuk voetbal maar steeds de laatste 

bal was niet goed

We moesten wel opletten want ZDH was in de tegen stoot wel gevaarlijk

met fysiek sterke voorhoede spelers

Na 12 min kwam ZDH op voorsprong door slap verdedigen 

Oudesluis had ook daarna weer veel balbezit maar werd niet echt gevaarlijk

In de 30 min werd het 2 - 0 door slecht uit verdedigen

Vlak voor rust was het Sam die door goed door verdedigen op de keeper

de aan sluiting treffer maakte 

Onder de rust hadden we wel het gevoel dat we de wedstrijd nog naar 

ons toe konden trekken maar in de praktijk werd dat anders 

Veel slordige pasjes en individuele  fouten waren dan ook debet aan een 

grote nederlaag die niet nodig was 

Al met al een droevige zondag en dagje Texel

 

gr trainer

Kabouter training Oudesluis

Afgelopen 2 1/2 week stond de training van Oudesluis in het teken van 4:4 kabouter voetbal. Waarbij de winnaar als prijs een kabouter kreeg. 5 trainingen lang werd er met veel inzet getraind voor de punten.  3 spelers hebben alle 5 trainingen bijgewoond; Kevin Tragter, Job Roets,  Naut Blokker. Winnaar is geworden Kevin met 34 punten. Hij kreeg onder de rust van Tottenham hotspur - Ajax de kabouter overhandigd. Al met al 5 goede trainingen waarbij inzet en motivatie heel hoog was.

Gr trainer

Oudesluis 2             – JVC 4            4-1

 

Met maar liefst 3 wissels traden wij aan tegen het hoger geplaatste JVC. De uitwedstrijd ging verloren met 2-0 waarbij we alleen maar verdedigd hebben. Maar zoals elke week nu een heel ander team. Gelukkig waren we allemaal enthousiast en dat was vanaf qui af aan te merken aan het spel.

Met paddo terug op het middenveld samen met Luuk hadden we wat meer voetbal. Er werd goed geluisterd en geprobeerd over te spelen. Franko in de spits zodat hij daar lekker kon pingelen. Verdedigend stond het goed en doordat de linies kort op elkaar stonden was het lastig voetballen voor JVC. En hoewel JVC meer balbezit had gaven we weinig weg. Een paar keer hadden we wel geluk dat paal en lat een treffer in de weg stonden. Aanvallend gezien creëerden we ook niet erg veel omdat we iets te snel voor de lange bal kozen. Halverwege kwamen we toch op voorsprong. Een diepe bal over de grond werd breed gelegd door Franko werd via de keeper door Tim Way tot doelpunt gepromoveerd. Een ongekende weelde voor het 2e. Niemand kon zich herinneren dat we op een voorsprong waren gekomen. We kregen nog een gigantische kans die eigenlijk niet gemist mocht worden. Helaas gebeurde dit toch. We zullen geen namen noemen, maar Mick probeer volgende keer gewoon de korte hoek.

In de rust waren we euforisch. Een 1-0 voorsprong man. Fantastisch. Helaas moesten we nog een helft. Daaraan begonnen we met een paar toegepaste wissels. JVC drong nog meer aan. Verdedigend stonden we ons mannetje en anders was het Demys die met een paar fantastische reddingen de nul hield. Aanvallend kwamen we er beter uit. Zij speelden op 1 lijn en de diepte ballen leken meer effect te hebben. Helaas ging de vlag ook regelmatig (twijfelachtig) omhoog. Ondanks dat de druk zienderogen toenam breidde we de voorsprong uit. Een tactisch gezien fantastische wissel pakte gelijk goed uit. Tim Way was weer uitgerust en werd in de spits geposteerd. Toen de bal naar hem werd gespeeld lobte hij de bal uitstekend over de uitkomende keeper 2-0. Huh, wat gebeurt er op het Jacob Stammes sportpark. Niet veel later zelfs 3-0 toen een perfect uitgespeelde counter wederom door Franko werd breed gelegd en Luuk simpel kon binnen tikken. Mats verwoordde dit door te vragen of iemand hem wakker kon maken. Het lijkt wel of ik droom. Jaja het was echt zo. Maar of je nu over een 3-0 voorsprong moet dromen of over een aantal schaars geklede Zweedse dames!!!! Ehhh. Verder met de wedstrijd graag.

Helaas moest Demys toch nog een keer vissen. Een corner werd niet helemaal goed verwerkt en de 3-1 was een feit. Het slotakkoord was voor Franko die een rush van bijna eigen helft koelbloedig afstrafte. Eindstand 4-1 en met deze overwinning hebben we de laatste plaats overgedaan aan Wiron die we vorige wedstrijd ook al met 4-1 helemaal afgedroogd hebben (Op papier overigens).

Mooi man. Volgende week Schagen thuis. Vorige keer kansloos maar wie weet. Tot dan.

Zeemacht 1   -Oudesluis 1            5 - 2       07-04-2019

 

Vandaag moesten we aantrede tegen het sterke Zeemacht een ploeg die op technische vlak een hele goede ploeg 

Steken weinig energie in werklust maar weten elkaar wel blindelings te vinden. Oudesluis moest aantrede met een sterk uit gedunde selectie waardoor 

alles bij elkaar geraapt moest worden  We hadden afgesproken dat we de huid zo duur mogelijk moesten  verkopen.

Het begin konden we redelijk mee komen en Zeemacht liet de geboden kansen onbenut 

Zelf kwamen we er maar weinig uit en konden we geen gevaar stichten 

Het was wat ongelukkig dat we op achterstand kwamen  na een slippertje van Gertjan  

Daarna gingen we beter voetballen en kregen ook wat kansen uit een van die kansen maakte we de gelijkmaker 

Op aangeven van Steve maakte gelegenheid spits Owen gelijk 

Toch was het Zeemacht die de wedstrijd weer naar zich toe trok en ook weer op voorsprong  kwam 

In de 2 de helft gingen wat korter op de man spelen en dat was voor Zeemacht niet prettig 

Luuk ging wat meer voor uitspelen zodat we wat meer grip op het middenveld kregen 

Zeemacht bleef de kansen missen en zo bleven we in de wedstrijd 

Uit een goed genomen vrije trap van Robert was het Owen die de gelijkmaker maakte 

Lang konden we niet genieten van het gelijke spel want Zeemacht maakte gelijk 

daarna de 3 - 2 Dat was gelijk de nekslag want we waren niet meer bij machte om de

gelijkmaker te maken 

Dat het nog 5 - 2 werd is jammer want dat hadden we niet verdiend op basis van inzet 

en werklust

Volgende week Wiron een tegenstander die ons wel ligt dus weer kansen 

op 3 punten

 

gr trainer