Oudesluis 2

 

*Oudesluis vs Schagen: een 'suure' verliespartij*

 

Op het koude, onherbergzame veld van schagen waarbij het rubbergranulaat was vervangen door grind, ontvouwde zich een voetbal spektakel tussen de thuisploeg Schagen United en de bezoekers uit Oudesluis. Het spel begon in een sfeer die net zo ijzig was als het veld zelf, met Oudesluis die een storm van kansen creëerde, terwijl Schagen een 'bijna succesvol' schot lanceerde dat spottend van de ene naar de andere paal danste zonder het net te vinden.

Het spel, aanvankelijk gekenmerkt door een reeks ongecontroleerde acties, kantelde toen Lars  de score opende, dankzij een vindingrijke actie van Luca. De vreugde was echter van korte duur, want Schagen antwoordde snel met een tegengoal uit een razendsnelle counter.

Het hoogtepunt van het eerste helft was ongetwijfeld de 'Brexit-tackle' van Max, een toonbeeld van determinatie en moed. Desondanks sloeg Schagen toe net voor rust met een tweede doelpunt, opnieuw door een sterke spits die de verdediging te slim af was.

Na de pauze ontbrandde het voetbalspektakel pas echt. Luca liet een magnifieke volley los die de kruising kuste voor de gelijkmaker. Maar in een plotwending vielen er door persoonlijke fouten en wissels bij Oudesluis twee snelle doelpunten voor Schagen, waardoor de uitploeg ineens tegen een 3-2 en vervolgens 4-2 achterstand aankeek.

Oudesluis toonde echter veerkracht. Een briljante tiki-takka-aanval, opgezet door Danny, Lars en Bryan, resulteerde in een kopbal van Bryan die het net deed bollen. De hoop op een comeback was echter van korte duur, want Schagen verzilverde een corner voor een pijnlijke 3-5 eindstand.

 

MOTM: Lucas

Brexit tackle van de week: Max

Topscorers 2023/2024:
Junior: 8 goals
Danny, Luca en Peter: 3 goals
Joost, Dennis, Bob en Lars: 2 goals
Mick, Joey, Bryan , Maiky en Stan: 1 goal